برترین های حوزه زیست فناوری معرفی شدند، قانعی: امنیت غذایی و مالی مهم ترین توانمندی فناوری های زیستی است
به گزارش زعفران، برگزیدگان نخستین همایش ملی و بین المللی زیست فناوری و توسعه جهانی با حضور دبیر ستاد توسعه زیست فناوری برگزار گردید.
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم تقدیر از برگزیدگان این همایش با بیان این که زیست فناوری یکی از اولویت های توسعه اقتصاد و تامین امنیت غذایی است، ادامه داد: در میان حوزه های گوناگون زیست فناوری، حوزه زیست فناوری دارو زیست فناوری دارو در صندلی هشتم واقع شده است، در حالی که رتبه نخست زیست فناوری غذا است و این امر ننشان دهنده اهمیت بالای زیست فناوری در تامین غذا و رونق مالی کشورها است.
وی با بیان این که عقب ماندگی های حوزه کشاورزی و غذا باید به یاری معرفی و ترویج ظرفیت های زیست فناوری برطرف می گردد، اضافه نمود: ما در کشاورزی ضعف و عقب ماندگی هایی داریم و این کمبود خود را در اختصاص رتبه نخست واردات ایران به این حوزه نشان داده است. در ابتدای راه تصور می شد راهکاری برای برطرف نیازهای وارداتی کشور وجود ندارد، اما به یاری شرکت های دانش بنیان این نگاه تغییر کرد و با فراخوان طرح های نوآورانه، بسیاری از شرکتت ها آمادگی و توانمندی خود را نشان دادند.
قانعی با تاکید بر این که باید با تغییر رویکرد از اقتصاد نفت و توجه به فناوریی های چون زیست فناوری نقش این حوزه را در پیشرفت کشور نمایان کنیم، ادامه داد: باید زمینه ها و بسترهای توانمندی زیست فناوری معرفی گردد و این همایش درهای جدیدی را به روی متخصصان و علاقمندان این حوزه می گشاید و باید با استفاده از رسانه، این ظرفیت های کم تر شناخته شده بهتر معرفی گردد
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری با اشاره به این که باید وزن بیش تری را به حوزه های اولویت دار و کم تر شناخته شده زیست فناوری اختصاص دهیم، ادامه داد: یک نقطه مثبت این رویداد، تاب آوری بالا و انسجام علیرغم دوران کرونا بود که امیدواریم بعد از این دوران کنگره ها و رویدادهای علمی با رویکرد مالی مورد توجه قرار بگیرد.
قانعی تاکید نمود: باید حوزه زیست فناوری ناظر به اقتصاد مورد توجه قرار بگیرد زیرا نخستین اولویت کشور اقتصاد و امنیت غذایی است و زیست فناوری در این حوزه می تواند نقش آفرینی جددی داشته باشد.
شناخت ظرفیت های کم تر شناخته شده حوزه زیست فناوری
نخستین همایش ملی و بین المللی زیست فناوری و توسعه جهانی با هدف معرفی جدید ترین دستاوردهای پژوهشی در حوزه علوم و فناوری های زیستی، 10 اردیبهشت ماه امسال به صورت غیرحضوری برگزار گردید. نخستین دوره این همایش که از امسال شروع شده است، با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، همکاری دانشگاه های آسیایی و با همکاری انستیتو پاستور ایران برگزارشد.
این همایش در مدت زمان 7 روز برگزار گردید که هر روز به یک پانل اختصاص داشت. 1372 نفر در همایش شرکت کردند که 435 مقاله اراسال که 170 مقاله پذیرفته شد.
افراد شاخص در تمامی حوزه ها به عنوان سخنران حضور داشتند و به حوزه های کمتر معرفی و ترویج شده زیست فناوری از جمله حوزه زیست فناوری محیط زیست پرداختند.
در این مراسم با حضور دبیر ستاد توسعه زیست فناوری از مهرداد آذین، مجتبی حمیدی فرد، محمدرضا آقاصادقی، داریوش نوروزیان، محمد مسگر طهرانی به عنوان برگزیدگان همایش قدردانی شد.
منبع: خبرگزاری فارس