مصرف بنزین، قیمت حامل های انرژی را تغییر می دهد؟
به گزارش زعفران، به گزارش خبرنگاران، مصرف بنزین در هفت روز اول فرودین امسال، 26 درصد افزایش یافت. کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: در فاصله 11 روزه تعطیلات نوروزی، 111 میلیون و 200 هزار لیتر بنزین در کشور سوخته است. این عدد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 26 درصد افزایش یافته است.
چندی پیش، رئیس کمیسیون مجلس هشدار داد با تخصیص سهمیه نوروزی، مردم را مجاب به سفر و مصرف بیشتر بنزین می کنیم. از این صحبت ها، می توان نتیجه گرفت که مجلس معتقد است هر چقدر سهمیه بنزین هر فرد بیشتر باشد، احتمالا بیشتر مصرف می نماید.
چرا دولت و مجلس نگران افزایش مصرف بنزین هستند؟
نگرانی ها از کمبود بنزین در کشور، بیش از همواره حس می گردد. پیش از این، وزیر نفت هشدارهایی مبنی بر کمبود بنزین در کشور و احتمال واردات آن را داده بود. جواد اوجی، وزیر نفت قبلا خاطرنشان کرد که ظرف دو سه، سال آینده از صادرکننده بنزین، تبدیل به واردکننده آن می شویم.
البته وزیر نفت تنها فردی نبود که درباره کمبود بنزین هشدار داد. چندی بعد هم ویس کریمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از رشد 15 درصدی مصرف بنزین در سال 1400 اطلاع داد. حالا هم مصرف بنزین در یک بازه زمانی تعیین، 26 درصد افزایش داشته است.
یکی از راه های کنترل مصرف، تغییر قیمت آن است. به همین علت نگرانی ها برای استفاده از تنها ابزار کنترل مصرف سوخت دو چندان احساس می گردد.
اعضای دولت و مجلس پیش از این چندین بار خاطرنشان کردند که برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین ندارند. روز پیش ابراهیم رییسی، رئیس جمهور شخصا در گفتگوی زنده تلویزیونی به مردم وعده داد که قرار نیست بنزین گران گردد و زمزمه های گرانی بنزین همه شایعه است.
با این حال، حمید پورمحمدی، معاون سازمان برنامه و بودجه اعلام نموده بود که قیمت واقعی بنزین، 20 هزار تومان است. با این که دولتی ها و خانه ملتی ها چندین بار تغییر قیمت بنزین را شایعه خوانده اند، اما هر از چند گاهی یکی از اعضای دولت یا مجلس درباره قیمت واقعی بنزین حرف می زند. حالا که اعضای دولت دوباره حساسیت زیادی بر مصرف بنزین نشان داده اند، احتمالا باید منتظر تصمیم تازه آن ها برای بنزین ماند.
منبع: تجارت نیوز