این طرز تهیه خورش قیمه را هیچ جا ندیده اید!
به گزارش زعفران، زنگ در خانه را می زنند. برایتان خورش قیمه نذری آورده اند. چه عطری! چه رنگی! چه طعمی! ولی حیف که خیلی کم است و در چشم به هم زدنی تمام می گردد. شما شاهد آن هستید که چطور قیمه به آن خوشمزگی از گلوی اعضای خانواده پایین می رود و به شما فقط در حد یک یا دو قاشق قیمه می رسد؛ شما هنوز هم دلتان از آن قیمه نذری می خواهد!
خوب ایرادی ندارد. خودتان دست به کار شوید و یک خورشت قیمه خوشمزه درست کنید. ما در این مقاله شما را با طرز تهیه خورش قیمه آشنا می کنیم و در ادامه از فوت وفن های آن صحبت خواهیم کرد.
طرز تهیه خورش قیمه خوشمزه
مواد لازم خورش قیمه
- 1/2 لیوان لپه
- 2 عدد پیاز
- 300 گرم گوشت گوسفند
- 3 قاشق غذاخوری رب گوجه
- 5 لیوان آب
- 2 عدد چوب دارچین
- 2 عدد لیموعمانی
- 2 قاشق چای خوری زعفران دم نموده
- 1 قاشق غذاخوری گلاب
- سیب زمینی سرخ نموده
طرز تهیه خورش قیمه
- از حدود 12 ساعت قبل، لپه ها را خیس کنید.
- گوشت ها را به صورت مکعبی خرد کنید.
- پیازها را برش بزنید و در کمی روغن تفت دهید.
- بعد از نیم پزشدن پیازها، گوشت را به آن اضافه کنید.
- کمی فلفل بزنید.
- لپه ها را اضافه کنید و تفت دهید.
- 5 لیوان آب را به همراه چوب دارچین اضافه کنید.
- در قابلمه را بگذارید.
- مواد به حداقل 2 ساعت زمان برای پخت نیاز دارند.
- بعد از آن که گوشت و لپه ها پختند، رب گوجه را تفت دهید.
- رب گوجه، نمک و لیمو عمانی را به خورشت قیمه اضافه کنید.
- حدود 45 دقیقه بعد که لیمو ها نرم شدند، گلاب و زعفران را بیفزایید.
- کمی از خورشت قیمه را بچشید؛ اگر ترش نبود، مقداری آبلیمو اضافه کنید.
- خورشت قیمه شما در پانزده دقیقه دیگر باید آماده شده باشد.
زمان پخت و آماده سازی این غذا در حدود 3 ساعت و 15 دقیقه است و برای پذیرایی از 3 نفر کافی ست. البته اگر می خواهید دلی از عزا دربیاورید، آن را تنهایی بخورید و انتقام آن خورش قیمه نذری را بگیرید! راستی سیب زمینی های سرخ نموده را از قلم نیاندازید. آن ها را روی خورش قیمه بریزید و از طعم آن لذت ببرید.
طرز تهیه خورش قیمه با مرغ
در خورشت قیمه به صورت سنتی از گوشت قرمز استفاده می گردد. اما ممکن است این گوشت را در خانه نداشته باشید و بخواهید باز هم قیمه بپزید. این جاست که می توانید به جای گوشت قرمز از مرغ بهره ببرید. اگرچه قیمه با مرغ، با قیمه های نذری فرق دارد، ولی به هر حال اگر هوس نموده اید قیمه بخورید و گوشت ندارید، این دستور را امتحان کنید. قیمه با مرغ هم می تواند رضایت شما را به خود جلب کند.
مواد لازم
- 3 تکه مرغ
- 2/3 پیمانه لپه
- 2 عدد پیاز میانه
- نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجه
- 3 عدد لیمو عمانی
- 2 عدد سیب زمینی میانه
- روغن
طرز تهیه
- لپه را از شب قبل خیس کنید.
- پیازها را با کمی روغن سرخ کنید و به آن زردچوبه بزنید.
- لپه ها را بشویید و به پیاز اضافه کنید و در حدود 2 الی 3 دقیقه آن را تفت دهید.
- رب گوجه را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- مرغ را به همراه ادویه یعنی نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به مواد قبلی اضافه کنید.
- بعد از این که مرغ کمی سرخ شد، 3 الی 4 لیوان آب به آن بیفزایید.
- در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورشت قیمه در حدود 3 الی 4 ساعت با شعله کم بپزد.
- در مراحل انتهایی لیمو عمانی را اضافه کنید.
- سیب زمینی های سرخ شده را در کنار خورش سرو کنید.
فوت و فن خورش قیمه
- 3 ساعت، زمان خوبی برای خیس کردن لپه هاست؛ ولی این زمان هر چه قدر بیشتر باشد، بهتر خواهد بود. 12 ساعت زمان مناسبی ست. سعی کنید در این مدت 2 تا 3 بار آب لپه ها را عوض کنید.
- قبل از این که بخواهید لپه ها را بپزید، باید آن ها را تفت دهید تا بافت آن ها از بین نرود و خورش قیمه بدشکل نگردد.
- گوشت را به مدت طولانی تفت ندهید.
- شعله گاز باید ملایم باشد. اگر برای درست کردن این غذا از شعله زیاد استفاده می کنید، به جای 5 لیوان آب در اولین دستور خورش قیمه، 6 لیوان بریزید.
- لیموهای عمانی را قبل از اضافه نمودن، با چنگال سوراخ کنید تا طعم خود را به خورش اضافه کند.
- اگر لیمو عمانی به مدت طولانی بپزد، خورش قیمه را تلخ می نماید. می توانید در زمان پخت، آن ها را از خورش خارج کنید و سپس در هنگام سرو، لیموها را درون ظرف قرار دهید.
- به هیچ عنوان لیمو عمانی را در ابتدای بارگذاشتن خورش قیمه درون آن نریزید.
- اضافه نمودن کمی شکر می تواند در طعم این غذا موثر باشد.
- هل دم نموده طعم خورشت شما را بهتر می نماید.
- تفت دادن رب با روغن باعث می گردد رنگ غذا بهتر گردد.
- پیازداغ زیاد خورش قیمه را خوشمزه تر می نماید.
- قابلمه مسی برای پخت قیمه، انتخاب مناسبی ست.
- گوشت ها را نه خیلی درشت خرد کنید و نه خیلی ریز. گوشت خیلی کوچک، ظاهر خورش را بد می نماید و گوشت خیلی بزرگ به زمان پخت بیشتری نیاز دارد. در نظر داشته باشید که گوشت گوسفندی بعد از پخت، کمی کوچک می گردد.
- می توانید به جای آب از آب قلم بهره ببرید.
- برای ازبین بردن تلخی لیمو، یک سیب زمینی را بپزید و درون غذا له کنید تا تلخی لیمو گرفته و خورش قیمه تان غلیظ گردد.
- زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل هم می تواند عطر و طعم خوبی به خورش قیمه دهد.
- پودر دارچین رنگ خورش را تیره می نماید. اگر می خواهید حتما از پودر دارچین بهره ببرید، می توانید آن را در مراحل انتهایی به خورش بیفزایید.
- برای این که سیب زمینی های خورش قیمه خوش طعم تر شوند، کمی زردچوبه در هنگام سرخ شدن به آن ها بزنید.
- از گل محمدی هم می توانید به جای گلاب بهره ببرید.
- در صورتی که به رب گوجه دسترسی ندارید، گوجه رنده شده بریزید.
- سوزاندن رب گوجه یا قراردادن لیمو عمانی در ابتدای کار باعث می گردد خورش قیمه شما تلخ گردد.
- استفاده از زعفران باعث خوش رنگ شدن این غذا می گردد.
- خیس خوردن لپه، هم به از بین رفتن نفخ آن یاری می نماید و هم باعث می گردد سریع تر بپزد.
- قبل از آن که سیب زمینی های خرد شده را سرخ کنید، آن ها را با آب سرد بشویید تا نشاسته اضافه از بین برود؛ سپس با یک دستمال تمیز آن ها را خشک کنید.
- خورشت قیمه نباید خیلی آبکی یا خیلی غلیظ باشد. چراکه قدیمی ها گفته اند:میزان نگه دار که میزان نکوست!
- نمک را نباید در مراحل ابتدایی به خورش اضافه نمود؛ زیرا جلوی پخته شدن گوشت و لپه را می گیرد.
- رب گوجه را در مراحل پایانی اضافه کنید تا خللی در پخت گوشت و لپه ایجاد نگردد.
- می توانید به جای سیب زمینی سرخ نموده از چیپس خلالی بهره ببرید؛ ولی شما که تا این جای کار این همه برای خورش قیمه زحمت کشیده اید، کمی بیشتر وقت بگذارید و سیب زمینی سرخ نموده درست کنید تا کیفیت کارتان افزایش یابد.