طرز تهیه سوپ سبزیجات سرد مکزیکی مناسب تمام فصول

به گزارش مجله زعفران، سوپ سبزیجات سرد مکزیکی یکی از پیش غذاهای خوش طعم و سالم در آشپزی آمریکای لاتین است که به ویژه در روزهای گرم تابستانی هواداران زیادی دارد. ترکیبی از سبزیجات تازه، ادویه های تند ملایم و طعم ترش و دلچسب لیمو یا سرکه باعث می گردد این سوپ، هم سبک و هم مقوی باشد. برخلاف سوپ های معمول، این مدل به صورت خنک سرو می گردد و طراوت خاصی به سفره شما می بخشد.

طرز تهیه سوپ سبزیجات سرد مکزیکی مناسب تمام فصول

مواد لازم طرز تهیه سوپ سبزیجات سرد مکزیکی

  • گوجه فرنگی رسیده دو عدد
  • خیار میانه یک عدد
  • فلفل دلمه ای قرمز نصف عدد
  • پیاز قرمز نصف عدد
  • ساقه کرفس یک عدد
  • لیموترش تازه یک عدد
  • سرکه سیب یا سفید دو قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
  • آب گوجه فرنگی تازه یا آماده نصف پیمانه
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • سیر به مقدار لازم
  • سس تند چند قطره
  • گشنیز تازه خردشده برای تزیین به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه سوپ سبزیجات سرد مکزیکی

مرحله اول: آماده سازی گوجه فرنگی ها

گوجه فرنگی ها را ابتدا با آب داغ پوست بگیرید و پس از خنک شدن، آن ها را به صورت نگینی ریز خرد کنید. این مرحله کلید بافت نهایی سوپ است؛ خرد کردن دستی گوجه ها باعث حفظ بافت طبیعی و مجذوب نماینده آن در هنگام خوردن می شود.

مرحله دوم: خرد کردن خیار و فلفل دلمه ای

خیار را با پوست یا بدون پوست (بسته به سلیقه) به تکه های کوچک و هم مقدار خرد کنید. فلفل دلمه ای را نیز پس از گرفتن دانه ها و پوست داخلی سفید، به شکل نگینی ریز برش بزنید. این تکه ها باید در مقدار ای باشند که هنگام خوردن در دهان احساس شوند ولی یکدست باشند.

مرحله سوم: آماده سازی سایر سبزیجات

پیاز و ساقه کرفس را به قطعات بسیار ریز برش دهید. اگر طعم تند پیاز برایتان زیاد است، می توانید آن را پیش از استفاده چند دقیقه در آب سرد قرار دهید. سیر را با رنده ریز یا چاقو له نموده و به سایر مواد اضافه کنید.

مرحله چهارم: ترکیب اولیه

همه مواد خردشده را در یک کاسه بزرگ بریزید. آب گوجه فرنگی، سرکه، روغن زیتون، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و به آرامی با قاشق بزرگ یا کفگیر چوبی هم بزنید تا طعم ها با هم ترکیب شوند.

مرحله پنجم: طعم دهی نهایی

آب لیموترش تازه را روی مواد بریزید. اگر طعم تند را دوست دارید، چند قطره سس تند نیز اضافه کنید. در این مرحله، می توانید گشنیز تازه خردشده را نیز اضافه نموده یا آن را برای تزیین کنار بگذارید. ترکیب را بچشید و در صورت احتیاج، کمی نمک یا آب لیمو اضافه کنید.

مرحله ششم: استراحت در یخچال

کاسه محتوی سوپ را بپوشانید و به مدت دست کم 2 ساعت در یخچال بگذارید. این زمان برای این است که طعم ها بهتر به هم نفوذ نمایند و سوپ کاملاً خنک شود. هرچه زمان استراحت بیشتر باشد، طعم نهایی دلپذیرتر خواهد بود.

مرحله هفتم: سرو

پس از خارج کردن سوپ از یخچال، آن را مجدداً هم بزنید و در کاسه یا لیوان های مخصوص سوپ سرد بریزید. روی آن را با کمی گشنیز تازه، روغن زیتون و چند قطعه از سبزیجات نگینی تزیین کنید. این سوپ با نان تست شده، چیپس تورتیلا یا کراکرهای نمکی بسیار خوش خوراک خواهد بود.

نکات کلیدی طرز تهیه سوپ سبزیجات سرد مکزیکی

سوپ سبزیجات سرد مکزیکی، به عنوان یک پیش غذای سبک، طراوت بخش و سالم، زمانی به طعم ایده آل خود می رسد که جزئیات ظریف در تهیه و سرو آن به درستی رعایت شود. برخلاف بسیاری از سوپ های گرم مثل سوپ جو رستورانی، این سوپ نه تنها از نظر دما بلکه از نظر بافت، توازن طعم، ترکیب مواد و زمان استراحت در یخچال دارای اهمیت ویژه ای است. در ادامه، مهم ترین نکات برای داشتن برترین نتیجه از تهیه این غذا ارائه می شود.

تعادل طعم های ترش، شیرین و تند را با دقت تنظیم کنید

در سوپ های سرد، طعم ها نسبت به غذاهای گرم با شدت بیشتری احساس می شوند، به همین علت استفاده از آب لیمو، سرکه و حتی روغن زیتون باید کاملاً مقدار گیری شود. اگر ترشی یا تندی بیش از حد باشد، ممکن است طراوت طبیعی سبزیجات از بین برود. بهتر است طعم سوپ را قبل از استراحت در یخچال بچشید و در صورت احتیاج، پس از خنک شدن، دوباره اصلاح کنید.

از سبزیجات کاملاً تازه و بدون آسیب بهره ببرید

زیبایی و طعم این سوپ وابسته به تازگی مواد اولیه آن است. سبزیجاتی که رنگ پژمرده یا بافت له شده دارند باعث تغییر طعم کلی سوپ می شوند و ظاهر آن را نیز کدر و ناخوشایند می نمایند. بنابراین توصیه می شود پیش از آغاز به خردکردن، تمامی مواد را آنالیز و در صورت لزوم پاک سازی و تازه سازی کنید. در خبرنگاران طرز تهیه سوپ دال عدس ترکیه ای را نیز بخوانید.

زمان استراحت در یخچال حداقل دو ساعت باشد

بعضی از افراد تصور می نمایند خنک شدن با چند قالب یخ یا نیم ساعت یخچال کافی است، در حالی که این غذا برای رسیدن به طعم نهایی احتیاج به زمان دارد. حداقل 2 تا 3 ساعت استراحت در یخچال، فرصت مناسبی برای ترکیب بهتر طعم ها و خنک شدن عمقی سوپ ایجاد می نماید. در غیر این صورت، ممکن است طعم آن خام یا ناپخته به نظر برسد.

استفاده از سیر تازه با مقدار کنترل شده برای افزایش عمق طعم

سیر یکی از اجزای کلیدی در این سوپ است، اما مصرف بیش از حد آن می تواند طعم غالب و زننده ای ایجاد کند. بهتر است تنها از یک حبه سیر تازه و رنده شده استفاده شود تا طعمی لطیف و متعادل حاصل شود. بعلاوه می توان سیر را برای یک دقیقه با کمی روغن زیتون تفت داد تا تلخی آن گرفته شود. در کتاب خبرنگاران طرز تهیه سوپ خامه ای را بخوانید.

برای سرو زیباتر، از سبزی های خردشده یا قطعات رنگی بهره ببرید

ظاهر غذا در پیش غذاهایی مانند این سوپ سرد اهمیت زیادی دارد. با استفاده از خیار خردشده ریز، برگ گشنیز، یا حتی تکه های ریز فلفل رنگی، می توانید ظرف سوپ را تزیین کنید. این کار نه تنها جلوه بصری بیشتری ایجاد می نماید بلکه به درک طعم بهتر و حس تازگی غذا نیز یاری می نماید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 26 خرداد 1404 بروزرسانی: 26 خرداد 1404 گردآورنده: gsaffron.ir شناسه مطلب: 864

به "طرز تهیه سوپ سبزیجات سرد مکزیکی مناسب تمام فصول" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سوپ سبزیجات سرد مکزیکی مناسب تمام فصول"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید