برطرف شوری غذا و بازگشت طعم اصیل آن به سفره های شما

به گزارش زعفران، همانطور که می دانید نمک در عین حال که به عنوان یک ماده ضروری می تواند مزه غذاها را عالی کند، می تواند آنها را کلا خراب و غیرقابل مصرف نیز بکند. در واقع نکته مهم در خصوص نمک، افزودن میزان مناسب و کنترل شده آن در غذاها است. در این مورد می توانید با یک ترفند ساده، کمی نمک را در ابتدا به غذا اضافه نموده و سپس در انتهای کار، در صورت احتیاج دوباره نمک به غذا اضافه کنید. در هر صورت، همراه ما باشید چراکه تصمیم داریم برای برطرف شوری غذا ترفندهایی را با شما به اشتراک بگذاریم.

برطرف شوری غذا و بازگشت طعم اصیل آن به سفره های شما

ترفندهایی ساده برای برطرف شوری غذا

نمک چاشنی است که طعم غذاها را بهتر می نماید و وقتی کمی بیشتر از حد معمول در غذاها اضافه گردد، اینجاست که کار خراب می گردد. اما آیا این بدان معناست که تمام کوشش و زحمت شما به هدر می رود؟ قطعا نه! اینکه وقتی غذا شور می گردد به دور انداختن همه ظرف غذا متوسل می شوید، کار چندان عاقلانه ای نیست. بنابراین همچنان به خواندن ادامه دهید تا با ترفندهای حذف نمک اضافی غذا آشنا شوید. البته گفتنی است که در این بین، روش برطرف شوری غذا با نوشابه را به شما پیشنهاد نمی کنیم چراکه همواره جواب نمی دهد.

از سیب زمینی بهره ببرید

در بسیاری از مواقع شما می توانید تنها با یاری سیب زمینی، اندازه اضافی نمک موجود در غذا را از بین ببرید. چند برش سیب زمینی خام می تواند نمک را در عرض چند دقیقه جذب نموده و اندازه آن را میان تمام مواد غذا بالانس کند. بنابراین، هنگامی که اندازه نمک غذا از دستتان خارج شد می توانید به یکی از دو روش زیر عمل کنید:

اگر در دستور تهیه غذا سیب زمینی به کار نرفته است:

یک سیب زمینی را خرد نموده و به مدت 15 تا 20 دقیقه با شعله ملایم در تابه یا قابلمه غذا بپزید. سپس سیب زمینی ها را دور بریزید و به پختن غذا ادامه دهید، انگار هیچ اتفاقی نیفتاده است! البته این نکته را به خاطر داشته باشید که همراه با نمک، مایعات و دیگر ادویه ها نیز جذب سیب زمینی ها می گردد. بنابراین ممکن است لازم باشد پس از دور ریختن برش های سیب زمینی، اندازه آنها را پس از چشیدن به جامانده مواد، تنظیم کنید.

اگر سیب زمینی در دستور تهیه غذا به کار رفته یا بتوان به کار برد:

در این مورد کار برای شما راحت تر است، چراکه با افزودن سیب زمینی به غذای موردنظر، انگار آب از آب تکان نمی خورد! این روش بیشتر برای برطرف شوری غذای آبکی مانند عدسی، آب گوشت، مرغ، سوپ، خوراک لوبیا و امثال آن که سیب زمینی یکی از مواد پایه ای غذاست کاربرد دارد. البته شما می توانید برای برطرف شوری استانبولی و ماکارونی نیز از آن بهره ببرید.

در واقع یکی دیگر از مزیت های سیب زمینی این است که معمولا آخر همه مواد به غذا اضافه می گردد، بنابراین معمولا وقتی متوجه شوری غذا می شویم که هنوز آن را به غذا اضافه ننموده ایم. بدین ترتیب برای مثال برای برطرف شوری عدسی یا برطرف شوری خورشت مرغ، اندازهی سیب زمینی را برحسب سلیقه خلالی یا مکعبی برش زده و به غذا اضافه کنید.

استفاده از شیر یاری نماینده است

با اینکه شیر در دستورالعمل تهیه بعضی غذاها وجود ندارد، اما گاهی اوقات می توان آن را به غذا اضافه نموده و یک طعم خوشایند و نو را سبب شد. برای مثال شما می توانید از شیر برای برطرف شوری غذاهایی مانند سوپ بهره ببرید. فارغ از اینکه سوپ شیر خودش یک نوع غذا است، اما می توان به سوپ رشته معمولی نیز قدری شیر افزود.

علاوه بر شیر معمولی، شیر نارگیل نیز در این مورد راه گشاست. بدین صورت که شما می توانید اندازهی شیر نارگیل را که بعضا برای برطرف تلخی غذا هم استفاده می گردد به غذای خود اضافه کنید تا نمک اضافی آن خنثی گردد. این روش یکی از برترین راه ها برای حذف نمک اضافی از ظرف غذا بوده و بعلاوه باعث می گردد که مزه غذا کمی خامه ای و دلچسب تر گردد.

برای برطرف شوری غذا از آب یاری بگیرید

ساده ترین و راحت ترین راه برای از بین بردن نمک اضافی غذاها این است که به مواد در حال جوشیدن، آب اضافه کنید تا رقیق شده و نمک در آن به نوعی گم گردد. در واقع آب قادر است نمک اضافی را در خود حل نموده و اندازه آن را متعادل کند. البته این روش با اینکه بیشتر برای برطرف نمک اضافی غذاهای آبکی بیشترین کاربرد را دارد می تواند برای برطرف تندی غذا نیز یاری نماینده باشد.

برای مثال، برای برطرف شوری غذا برنج وقتی آن را برای پخت درون قابلمه آب جوش قرار می دهید، ممکن است متوجه این موضوع شوید که دو بار نمک به آن اضافه نموده اید. از این رو در راه اول می توانید آب قابلمه را عوض کنید و در راه دوم می توانید اندازه کنترل شده ای آب را به قابلمه اضافه نموده و سپس برنج را آبکش کنید.

استفاده از آب لیمو موثر است

آب لیمو به راحتی می تواند اشتباه شما را بپوشاند و در عین حال به غذای موردنظرتان مزه طراوت بخش و خوشایندی نیز بدهد. از این رو با توجه به نوع غذایی که درست می کنید می توانید اندازهی آبلیموی شرکتی یا بهتر از آن، آب لیموترش تازه را برای برطرف شوری خورشت مرغ یا حتی ماهی سرخ شده اضافه نموده و تاثیر مثبت آن را ببینید.

با ماست یا خامه تازه (ملای) شوری غذا را بگیرید

چند قاشق چای خوری ماست یا خامه تازه برای نجات یک ظرف غذای سبزیجاتی از نمک اضافی قطعا مفید است. برای مثال زمانی که سبزیجات را برای بلانچ کردن درون قابلمه آب، نمک و بعضا سرکه قرار می دهید تا رنگ و طعمشان برای آماده سازی غذای اصلی حفظ گردد، در صورت شور بودن می توانید آنها را با خامه یا ماست ترکیب نموده و سبزیجات را به فرم مزه دار شده در کنار غذا میل کنید.

آرد را دست کم نگیرید

برای زمان هایی که به استاک یا عصاره گوشت، نمک زیادی اضافه نموده اید پیشنهاد می کنیم از آرد یاری بگیرید. شاید در نگاه اول استفاده از این ماده کمی بد به نظر برسد اما وقتی از آن بهره ببرید، نتیجه شما را خرسند خواهد نمود. بدین منظور اندازه کمی از آرد را درون ظرف غذا ریخته و سپس منتظر بمانید تا آرد، نمک اضافی آن را جذب کند. در ادامه، وقتی آرد روی سطح آب غذا شناور شد، آن را با قاشق برداشته و به دستور تهیه غذای خود با خیال راحت ادامه دهید.

خمیر در برطرف نمک اضافی غذا یاری نماینده است

درست مانند روشی که از سیب زمینی برای از بین بردن نمک اضافی غذا استفاده می کردید، برای غذاهای آبکی می توانید گلوله های خمیر را در قابلمه انداخته و قدری فرصت دهید تا نمک اضافی آن را جذب کند. نکته قابل توجه در خصوص استفاده از خمیر های گلوله شده در غذا این است که برخلاف برش های سیب زمینی ، تقریبا مایعی را جذب نمی نمایند. بنابراین فقط مراقب باشید که آنها را زیاد در غذا باقی نگذارید.

استفاده از قند یا شکر بی تاثیر نیست

استفاده از قند برای از بین بردن شوری غذا برای زمان هایی است که فقط اندازه کمی نمک اضافی، در غذا وجود دارد. بدین ترتیب می توانید کمی شکر را به غذا اضافه نموده تا طعم آن متعادل گردد. این یک حرکت حساب شده است، بنابراین اگر غذای شما واقعا شور است، باید از استفاده از این ترفند خودداری کنید زیرا ممکن است دست آخر با یک غذای شیرین و عجیب وغریب روبرو شوید.

سرکه و شکر را از یاد نبرید

به منظور از بین بردن شوری غذاهایی که اندازه زیادی نمک در آنها سرازیر شده است، می توانید از ترفند ترکیب اندازهی سرکه و شکر بهره ببرید. در واقع ماهیت اسیدی سرکه همراه با طعم شیرین شکر، شوری غذا را کم نموده و مزه ها را متعادل می نماید.

نشاسته را به دستور غذا اضافه کنید

غذاهای نشاسته ای مانند برنج، ماکارونی، کینوآ و موارد مشابه، به طرز شگفت آوری دستگاه جذب نماینده نمک هستند! بدین منظور شما می توانید انواع پخته شده و البته بدون نمک آنها را به غذای موردنظر خود اضافه نموده و شاهد این باشید که چگونه نمک اضافی غذا را جذب می نمایند. با این حساب، با این مواد می توان برطرف شوری غذا ماکارونی یا استانبولی را نیز انجام داد.

اندازه بیشتری غذا درست کنید

اگر از ترفند افزودن مواد فرعی برای از بین بردن نمک زیادی غذا خوشتان نمی آید می توانید با افزودن اندازه بیشتری از آنچه تا به امروز در حال پختن است، اندازه سرو غذا را افزایش داده و اندازه نمک آن را به تعادل برسانید. بنابراین اندازه سبزیجات، سس یا هر چیز دیگری که می توانید را اضافه کنید تا سهم غذا چندبرابر شده و نمک اضافی در آن گم گردد.

دور ریختن غذای شور اسراف است…

با مطالعه این مطلب اکنون به خوبی می دانید که چطور باید غذاهای شورشده را بدون هل شدن دور نریخته و برای نجات آنها تمام کوشش خود را بکنید. در این مورد فقط یادتان باشد موادی که برای برطرف شوری غذا برای شما بیان کردیم، در همه غذاها استفاده نشده و باید آنها را با توجه به دیگر مواد اولیه موجود در غذا و بعلاوه آبکی یا سفت بودن غذا انتخاب و در آن به کار ببرید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 29 دی 1403 بروزرسانی: 29 دی 1403 گردآورنده: gsaffron.ir شناسه مطلب: 827

به "برطرف شوری غذا و بازگشت طعم اصیل آن به سفره های شما" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برطرف شوری غذا و بازگشت طعم اصیل آن به سفره های شما"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید