خواص عسل و چگونگی تشخیص عسل طبیعی

به گزارش زعفران، عسل جزء مواد غذایی پرانرژیه که علاوه بر خواص زیادش به عنوان ماده دارویی، از زمان های گذشته تا به الان استفاده شده. در ادامه بیشتر با خواص عسل و راه های تشخیص عسل تقلبی از اصل آشنا می شوید.

خواص عسل و چگونگی تشخیص عسل طبیعی
عسل مایعی شیرین است، که به وسیله زنبورها از شهد گلها ساخته می گردد. عسل از لحاظ رنگ و شفافیت طبقه بندی می گردد، مانند عسل کهربایی طلایی رنگ که اغلب اندازهی قیمت بیشتری از انواع تیر طرح خود دارد. عطر و طعم خاص عسل، با توجه به نوع گل هایی که از آن شهد به دست آمده است، فرق دارد.

هر دو نوع عسل خام و پاستوریزه در دسترس همگان است. عسل خام به طور مستقیم از جدا شده و بسته بندی می گردد و البته به همان اندازه حاوی اندازه کمی مخمر، موم و گرده خواهد بود. این باور وجود دارد که مصرف عسل خام به حساسیت های کمک می نماید. عسل پاستوریزه شده گرما داده شده است و ناخالصی های آن گرفته شده است.

عسل حاوی اندازه زیادی موادی مانند مونوساکاریدها، فروکتوز و گلوکز حدود 70 الی 80 درصد قند می باشد که شیرینی آن را فراهم می نماید. عسل بعلاوه از ویژگی های ضد عفونی و ضد باکتریائی برخوردار است. علم پزشکی مدرن در صدد است تا از عسل در بهبود زخمهای مزمن و مبارزه با عفونت استفاده کند.3

تاریخچه عسلانسان ها از هشت هزار سال پیش آغاز به کشت عسل کردند قدیمی ترین عسل به جا مانده در گرجستان کشف شد. عسل به طور گسترده در مصر و یونان باستان استفاده می شده است. بعد از طی سالها عسل صندلی خود را در طب سنتی چینی و هندی نیز پیدا کرد.3

ویژگی های عسلیک قاشق سوپ خوری عسل شامل 64 کالری، 17/3 گرم قند و عاری از فیبر، چربی و پروتئین است.

استفاده از عسل فراوری شده و و بدون قند می تواند منجر به فواید طولانی مدت گردد. عسل به اثرات تسکین دهنده مواد آنتی اکسیدان و ضد میکروب شناخته شده است. بعلاوه عسل حاوی مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، فسفات، سدیم، کلر، پتاسیم و منیزیوم است.

معینات ارائه شده در ادامه نشان دهنده مواد تشکیل دهنده عسل است.

38/2 درصد فروکتوز

31/3 درصد گلوکز

7/1 درصد مالتوز

1/3 درصد سرکاری

17/2 درصد آب

1/5 درصد قندهای پیچیده

0/2 درصد خاکستر

3/2 درصد مواد دیگر

اندازه کمی از حالت اسیدی عسل به ممانعت از رشد باکتری ها کمک می نماید در حالیکه اجزای آنتی اکسیدانی آن، رادیکال های آزاد و بیماریهای مرتبط با آن را از بین میبرد.

ویژگی های فیزیکی عسل با توجه به گل ها و آبی که از آن تهیه شده است، فرق دارد.3

فواید و خواص درمانی عسل

عسل برای خون شما مفید استعسل تاثیرات مختلفی بر روی بدن دارد و این امر بستگی به نوع مصرف شما دارد. اگر عسل را با آب ولرم مخلوط نموده و بنوشید، تاثیرات بسیار مفیدی بر روی تعداد گلبول های قرمز موجود در خون دارد. گلبول های قرمز خون مسئول انتقال اکسیژن موجود در خون به بخش های مختلف بدن هستند. عسل محلول در آب ولرم اندازه هموگلوبین های خون را افزایش می دهد، هموگلوبین هایی که مانع کم خونی می شوند.

کم خونی ناشی از فقر آهن هنگامی بروز می نماید که اندازه آهن موجود در برنامه غذایی یا جذب آن کافی نیست و ظرفیت انتقال اکسیژن موجود در خون به کمتر از حد معمول کاهش یابد. کم شدن ظرفیت اکسیژن رسانی منجر به خستگی مفرط، تنگی نفس و گاهی افسردگی و مسائل دیگر می گردد. عسل با ایجاد ظرفیت برای انتقال اکسیژن خون، این قبیل مسائل را خنثی می نماید.

اکسیژن کافی در خون حقیقتا مهم است زیرا معین نماینده سطح سلامت بدن است و سهولت بازسازی سلول های بدن در گرو اندازه اکسیژن موجود در خون است. تحقیقات اولیه در این زمینه نشان از تاثیرات مثبت عسل روی بیماری فشار خون یا فشار خون بالاست. به طور سنتی، عسل را برای کاهش تاثیرات منفی افت فشار خون یا فشار خون پایین مصرف می کردند.

بعلاوه شواهدی مقدماتی دال بر اینکه عسل مانع از کم شدن تعداد گلبول های سفید خون در بیمارانی که متحمل شیمی درمانی هستند وجود دارد. در آزمایشی که بر روی تعداد محدودی از بیمارانِ متحمل شیمی درمانی که با خطر کمبود گلبول های سفید خون روبرو بودند صورت پذیرفت، معین شد که در 40٪ از آنها بعد از مصرف روزانه 2 قاشق چای خوری عسل در طی دوره شیمی درمانی خطرعود کمبود گلبول سفید خون از بین رفته است.1

عسل سالم تر از شکر استدر ارتباط با تاثیرات منفی شکر سفید بر روی بدن سخن فراوان است. عسل جایگزینی فوق العاده برای شکر است که هم شیرین و هم سالم است. گرچه ساختار شیمیایی عسل حاوی قندهای ساده می باشد اما این ساختار کاملا متفاوت از ترکیبات شکر سفید است.عسل حدود 30٪ گلوکز و 40٪ فراکتوز یعنی دو عنصر تک قندی یا قند ساده، با 20٪ قندهای پیچیده دارد. عسل بعلاوه حاوی دکسترین و فیبر نشاسته می باشد. این ترکیب به تعدیل اندازه قند خون کمک شایانی می نماید.1

عسل برای مقابله با عفونت هافعالیت ضد باکتری عسل می تواند نقشی در درمان عفونت ها داشته باشد. شرایط زخم های تازه را بهبود می بخشد و خاصیت چسبناکی بالای آن سد مقاومی را در مقابل عفونت ها به وجود می آورد. در حقیقت از دوران باستان از عسل برای درمان زخم های عفونی بهره می بردند. این مسئله مهم است که از عسل به عنوان مکمل استفاده گردد نه به عنوان جایگزین. استفاده از عسل تنها در صورتی مورد ملاحظه است که دیگر فرآیندهای درمانی به شکست انجامیده باشند.3

عسل به هضم غذا کمک می نمایدعسل موجب کاهش یبوست، نفخ و گاز معده می گردد و از اینکه ملینی ملایم است از آن سپاسگزاریم. بعلاوه عسل سرشار از خواص پروبیوتیک یا باکتری های مفید از قبیل bifido bacteria و lactobacilli است که در هضم غذا، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش آلرژی موثرند. عسل را جایگزین شکر مصرفی خود نمائید تا تاثیرات مواد سمی فراوری شده به وسیله قارچ ها در روده را کاهش دهید .1

درمان سرفه با خوردن عسلتو فصل زمستون با زیاد شدن سرماخوردگی مصرف عسل می تونه خیلی مفید باشه، عسل دیواره گلو رو پوشش می ده و با تسکین عصب هایی که از گلو محافظت می کنن، باعث آروم شدن گلو می شه و به کاهش سرفه کمک می کنه. شما می تونین از شربت های شیمیایی برای برطرف سرفه استفاده کنین، اما توجه داشته باشین که مواد تشکیل دهنده عسل، طبیعی و گیاهی هستن و ضرری برای بدن شما ندارن. با خوردن عسل، این ماده به عنوان یک غشای محافظتی روی گلو قرار می گیره و کمک به خوب شدن سرفه می کنه.

سازمان جهانی بهداشت (who) عسل رو به عنوان ماده ای که تحریک و التهاب رو کاهش می ده معرفی می کنه.2

خوردن عسل چطور آلرژی رو درمان می کنهیکی دیگر از خواص عسل، درمان آلرژیه، البته این موضوع هنوز به اثبات نرسیده و ممکنه تو برخی افراد نتیجه عکس داشته باشه.

برخی افراد به خصوص تو فصل بهار دچار آلرژی فصلی می شن، مثلا آبریزش بینی و یا خارش چشم دارن، همون طور که می دونین این آلرژی به علت گرده افشانی گل ها اتفاق می افته. عسل به خاطر داشتن اندازه کمی گرده گل، مثل واکسن عمل می کنه، شما با خوردن عسل و وارد کردن گرده گل به بدن، بدن شما با آنتی بادی هایی که فراوری نموده، با گرده گل مبارزه نموده و در برابر اون گرده حالت دفاعی پیدا می کنه. اگر بدن شما بعد مصرف عسل در مقابل اون گرده قرار بگیره، سیستم ایمنی بدن اون رو از بین می بره و ایمنی بدن تقویت می شه.

برای کاهش علائم آلرژی مصرف روزانه یک قاشق چای خوری، عسل توصیه می شه، البته دقت کنین که عسل باید از منطقه محل زندگی خود شما تهیه شده باشه.

اگه در پی عسل بخصوصی هستین که از منطقه و یا گیاه خاصی باشه، کافیه سری به صفحه خرید عسل کشمون بزنین، تو این صفحه، معینه که برای ساخت هر عسل، زنبورعسل ازچه گلی تو چه منطقه ای شهد گیری نموده، بعلاوه همه این عسل ها معین کیفیت شدن و کشمون با نظارت میدانی مستمر همه تلاشش رو می کنه که عسل باکیفیتی به دست شما برسونه.2

عسل کمک به برطرف رفلاکس معده می کنهاگر دچار رفلاکس معده هستین، برترین پیشنهاد ما برای شما استفاده از عسل طبیعیه. می تونین قبل از خوردن هر وعده غذایی یک قاشق عسل میل کنین، البته دقت کنین، عسلی که مصرف می کنین طبیعی و حرارت ندیده باشه، چون حرارت، باعث ازبین رفتن خواص عسل می شه.

رفلاکس معده یا GERD یک بیماری گوارشیه، این بیماری عضله تنگ نماینده پایینی مری (LES) رو درگیر می کنه. این عضله، حلقه ایه که بین مری و معده قرار داره، درد و یا سوزش معده از علائم این بیماری هستن. بعد از مصرف، عسل دیواره مری رو می پوشونه و با این کار به بهتر شدن التهاب یا آسیب مری کمک می کنه، که در نهایت علائم رفلاکس معده رو کمتر می کنه.

جارویس تو کتاب معروف طب سنتی گفته که مخلوط کردن سرکه سیب با عسل، می تونه به عنوان داروی قوی، کمک به از بین بردن باکتری های مضر معده بکنه.2

عسل مسکن زخم ها و سوختگی هاتو قرن بیستم از عسل برای درمان زخم خیلی استفاده می شده، اگر جای زخم و یا سوختگی دارین، می تونین از اندازه کمی عسل استفاده کنین، این کار به ضدعفونی کردن زخم، از باکتری هایی مثل استافیلوکوکوس اورئوس کمک می کنه. شهد بدست اومده از زنبورهای عسل، آنزیم گلوکز اکسیداز دارن که به علت آزاد شدن اندازه کمی پراکسید هیدروژن تو زمان استفاده بر روی زخم، به پاکسازی زخم هم کمک می کنه.

تو زمان مصرباستان از عسل، به عنوان پماد موضعی برای بهبود زخم و سوختگی استفاده می شده.2

برطرف بی خوابی با خوردن عسلخوردن عسل به برطرف بی خوابی کمک می کنه، خیلی از افراد به علت های متفاوت و زیادی ممکنه به بی خوابی دچار بشن و سراغ داروها و قرص های شیمیایی برای برطرف این مشکل برن، خوردن عسل طبیعی، چند ساعت قبل از خواب، تا حدود زیادی بی خوابی شما رو برطرف می کنه، تا نیازی به خوردن داروهای شیمیایی با عوارض زیاد نداشته باشین.

با خوردن عسل قبل از خواب، شیرینی عسل باعث بالا رفتن انسولین خون شما می شه، که باعث آزاد شدن سروتونین تو بدن شده. بعد، بدن سروتونین رو به ماده ای شیمیایی که به خواب شما کمک می کنه تبدیل می کنه، که اسمش ملاتونینه. علاوه بر سروتونین، آمینواسیدهایی که تو عسل هستن، به فراوری آمینواسید تریپتوفان کمک می کنن. وقتی که تریپتوفان به مغز می رسه، تو مرحله آخر به ملاتونین تبدیل می شه، بنابراین اندازه ماده زیادی برای کمک به خواب بهتر، تو مغز شما وجود داره. شما می تونین عسل رو تو شیر حل کنین و با خوردن شیر طلایی خواب بهتری داشته باشین.2

عسل از ابتلا به سرطان پیشگیری می کنهعسل خواص بازدارندگی کارسینوژن داره و می تونه کمک به جلوگیری از رشد تومورها بکنه. ترکیبات فنولی فوق العاده درون عسل، باعث خواص ضد متاستازی می شه که می تونه با تومور و سرطان مبارزه بکنه. بعلاوه آنتی اکسیدان تو عسل از سرطان جلوگیری می کنه. البته باید تحقیقات بیشتری تو این زمینه بشه، ولی شواهد اولیه خیلی امیدوار نماینده ست.2

درمان آکنه با استفاده از عسلیکی از مهم ترین خواص دارویی عسل که تو صنعت آرایشی بهداشتی خیلی استفاده می شه، مرطوب نگه داشتن پوست هستش، عسل دارای مواد جذب نماینده رطوبته، که باعث مرطوب شدن پوست شما می شه و باکتری های آکنه رو از بین می بره.2

جلوگیری از پیری زودرس با عسلآنتی اکسیدان موجود تو عسل طبیعی، به جلوگیری از پیری زودرس کمک می کنه. شما با خوردن روزانه عسل، وارد کردن آنتی اکسیدان به بدنتون از پیری زودرس جلوگیری می کنین.

بعلاوه عسل حاوی آنتی اکسیدان هایی از ترکیبات فنولیک مثل فلاونوئیدها هست، که این آنتی اکسیدان ها کمک به کم شدن خطر حمله قلبی و سکته مغزی می کنه.2

عسل برای درمان دندان درددر یکی از مجلات بین المللی که عسل می تواند دندان درد را درمان کند. البته علاوه بر آن تحقیقات ثابتی بر روی این ادعا هنوز انجام نشده است لذا درباره این موضوع با دندان پزشک خود صحبت کنید.3

عسل برای بهبود سلامتی قلبآنتی اکسیدان های موجود در عسل به محافظت از قلب کمک می نمایند. عسل بعلاوه می تواند، بی نظمی ها و در هم ریختگی های ناشی از اکسیداسیون که به کلسترول بد خون مربوط است را کاهش دهد. این موضوع به صورت پیش فرض سلامتی قلب را بهبود می بخشد.اخیرا یافته شد که عسل شکل موادی که باعث تنگ شدن شریان های قلب می شوند و عامل بروز حمله قلبی هستند را کاهش می دهد. از طرفی پلی فنل موجود در عسل می تواند در سلامتی قلب نقش داشته باشد.3

عسل برای افزایش ایمنیعسل و به خصوص عسل مانوکا حاوی متیل گلیوکسال بیشتری است که مسئول فعالیت ضد باکتری عسل است این ترکیب بعلاوه می تواند ارتقای ایمنی بدن نقش داشته باشد. از طرفی این ترکیب فراوری سیتوکینز (پیغام رسان سلولهای ایمنی بدن) را تحریک نمایند.3

تمام خواص درمانی عسل زمانی حاصل می گردد که ترکیب آن طبیعی و خالص باشد. هر نوع تقلب در عسل می تواند به مرور عواض جبران ناپذیری را برای سلامت بدن به همراه داشته باشد، از این رو شناخت عسل طبیعی و مرغوب بسیار پر اهمیت است.

امروزه در بازار انواع و اقسام عسل با موم و بدون موم عرضه می گردد و همگی فروشندگان نیز این ادعا را دارند؛ محصولی که ارائه می دهند طبیعی است. اما، چگونه می گردد عسل طبیعی را تشخیص داد تا مسائل و عوارض عسل تقلبی دامن گیر سلامت ما نگردد؟4

چگونه عسل دست ساز را تشخیص دهیمالبته نکاتی وجود دارد که می تواند مصرف نماینده را نسبت به خرید و انتخاب عسل مرغوب تر کمک کند، از جمله اینکه عسل های دست ساز که خطرناک ترین نوع عسل تقلبی هستند با گذاشتن در دهان مانند آب نبات سفت باقی می ماند و دیر حل و جذب می گردد در حالی که عسلی که به وسیله زنبور عسل فراوری شده باشد از هنگامی که در دهان قرار می گیرد به وسیله مخاط دهان و رگ های زیر زبانی سریع جذب می گردد و این مسئله به خوبی قابل درک است.

بعلاوه در عسل دست ساز از پشت شیشه به راحتی می توانید اشیا را ببینید، درحالی که هر چقدر هم که رنگ عسل طبیعی روشن باشد شما نمی توانید از پشت شیشه چیزی را مشاهده کنید چراکه به علت کلوئیدی بودن عسل طبیعی، نور به طور مستقیم از شیشه عبور نمی نماید و تصاویری که از پشت شیشه بسیار ناواضح و نامعین است.

روش ساده دیگر برای شناخت عسل دست ساز؛ آزمایش خاصیت حلالیت عسل در آب سرد است، در این روش قطره ای از عسل را در آب سرد بریزید، اگر حالت چسبندگی خود را حفظ کرد و به سرعت حل نشد و لبه های قطره یا رشته جریان باریک عسل در زمان ریزش از هم نپاشید، احتمالا طبیعی است در غیر این صورت عسل تقلبی و دست ساز است.

توجه کنید که با این روش ها تنها عسل های دست ساز از عسل زنبور قابل تفکیک است و نمی توان عسلی را که به وسیله تغذیه زنبور عسل با شکر فراوری شده را تشخیص داد و برای شناخت عسل تغذیه ای هیچ راهی به جز آزمایشگاه وجود ندارد.4

در خوردن عسل زیاده روی نکنیداگرچه عسل خواص معجزه آسای زیادی دارد اما کارشناسان تغذیه توصیه می نمایند روزانه کمتر از 25 گرم فروکتوز مصرف گردد چرا که مصرف زیاد آن می تواند برای بدن زیانبار باشد.4

پی نوشت:

1.www.majalesalamat.com

2.www.keshmoon.com

3.www.namnak.com

4.www.jadidtarin.com

منبع: راسخون
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: gsaffron.ir شناسه مطلب: 294

به "خواص عسل و چگونگی تشخیص عسل طبیعی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص عسل و چگونگی تشخیص عسل طبیعی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید