هشدار اندونزی درخصوص تبعات دستیابی استرالیا به زیردریایی اتمی
به گزارش زعفران، وزارت امور خارجه اندونزی در بیانیه ای درخصوص کوشش استرالیا برای دستیابی به زیردریایی اتمی و تأثیر این اقدام بر صلح و ثبات منطقه ابراز نگرانی کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، دولت اندونزی روز آدینه در مورد تبعات دستیابی استرالیا به زیردریایی اتمی هشدار داد.
به نوشته خبرگزاری رویترز، وزارت امور خارجه اندونزی در بیانیه ای نوشت، معاهده همکاری آمریکا، انگلیس و استرالیا موجب شده جاکارتا نگرانی های عمیقی درخصوص تداوم رقابت تسلیحاتی و قدرت نمایی در منطقه داشته باشد.
در این بیانیه از استرالیا خواسته شده نسبت به تعهدات خود در قبال صلح و ثبات در حوزه اقیانوس هند و آرام پایبند بوده و به قوانین بین المللی احترام بگذارد.
اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا امروز (آدینه) در مصاحبه ای گفت، پیش تر وزرای امور خارجه و دفاع اندونزی درخصوص این طرح آگاه شده اند و او میخواهد در این باره با جوکو ویدودو رئیس جمهور اندونزی تبادل نظر کند.
سران کشور های آمریکا، انگلیس و استرالیا بامداد امروز (پنجشنبه) توافقنامه همکاری در حوزه های دیپلماتیک، امنیتی و نظامی در سراسر منطقه هند و اقیانوس آرام امضا کردند. برنامه زیردریایی های اتمی استرالیا اولین پروژه عظیم این توافق خواهد بود. در چارچوب این معاهده به استرالیا برای دستیابی به زیردریایی های اتمی یاری خواهد شد.
بایدن طی سخنرانی در مراسم امضا و اعلام این معاهده گفت: مشارکت دفاعی با بریتانیا و استرالیا، سرمایه گذاری در اتحاد ها و نوسازی آن ها برای مقابله با تهدید ها است و به حفظ توانایی های نظامی یاری می نماید.
رئیس جمهور آمریکا با بیان اینکه فرانسه هم یکی از شرکای اصلی این گروه سه جانبه در منطقه هند و اقیانوس آرام است، اطلاع داد: ما به استرالیا در ساخت زیردریایی های اتمی یاری خواهیم کرد.
اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا هم طی اظهاراتی گفت، زیردریایی اتمی مذکور در جریان همکاری نزدیک بین سه کشور در شهر آدلاید فراوری خواهند شد.
بعضی رسانه ها و تحلیلگران، هدف اصلی و پنهان از تشکیل این معاهده را تقابل با نفوذ روزافزون چین در شرق آسیا و دیگر منطقه ها دنیا دانسته و تحلیل می نمایند که این اقدام ممکن است واکنش پکن و کشور های متحدش را در پی داشته باشد.
روز گذشته (پنجشنبه) ژائو لیجیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین هم در واکنشی گفت: همکاری میان ایالات متحده، انگلیس و استرالیا در زمینه زیردریایی های اتمی، به طور جدی صلح و ثبات منطقه را تضعیف، رقابت تسلیحاتی را تشدید و کوشش های بین المللی در زمینه عدم توسعه سلاح های اتمی را تضعیف کرد.
این مقام چینی اضافه کرد: صادرات فناوری به شدت حساس زیردریایی های اتمی به استرالیا به وسیله ایالات متحده و انگلیس یک بار دیگر ثابت می نماید که آن ها از صادرات اتمی خود به اسم ابزاری برای بازی های ژئوپولتیک و اتخاذ استاندارد های دوگانه استفاده می نمایند.
لیجیان متذکر شد: این اقدامات به شدت غیرمسئولانه هستند. استرالیا به اسم یک کشور فاقد سلاح اتمی تحت معاهده منع توسعه سلاح های اتمی (NPT) و عضو معاهده منطقه عاری از سلاح اتمی در جنوب اقیانوس آرام، اکنون فناوری زیردریایی های اتمی دارای ارزش راهبردی و نظامی را وارد می نماید.
منبع: خبرگزاری دانشجو