چینی خانه مقبره شیخ صفی: هدایایی از سرزمین اژدها (قسمت دوم)
به گزارش زعفران، چینی خانه مقبره شیخ صفی الدین اردبیلی یکی از زیباترین تالارهای این مجموعه است. با قسمت دوم گزارش تصویری خبرنگاران از سفر به اردبیل همراه باشید.
بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری اردبیل و ایران است. این مقبره از لحاظ تاریخی، معماری و گردشگری دارای اهمیت بسیار بالایی است. این بنا به وسیله شیخ بهایی طراحی شده است و به منظور نگهداری از چینی هایی که به وسیله امپراطور چین به شاه عباس صفوی هدیه داده شد بنا شد.
در قسمت دوم این گزارش از مجموعه سفر به اردبیل، با نیز نگاهی به بعضی از ظروف ارزشمند قرار گرفته در این موزه می اندازیم و با توضیحات راهنمای این موزه همراه می شویم.
بشقاب سلادون (سنگینه) قرن 17 میلادی
این بنا از نظر سبک معماری و تزیینات از پدیده های شگفت انگیز هنر ایران در قرن یازده هجری به شمار می رود.
کاسه بزرگ آبی و سفید قرن هفدهم میلادی
این عمارت به دستور شاه عباس کبیر و طراهی و مهندسی شیخ بهایی، دانشمند شهیر عصر صفوی احداث شده است.
ظرف سلادون (سنگینه) سرپوش دار، قرن هفدهم میلادی
در این موزه چینی های اهدایی امپراطور چین به شاه عباس کبیر که به شکل های متنوع لنگری های بزرگ فغفوری، مرتبان ها، بادیه ها و دیگر ظروف نفیسه غوری و فغفوری بوده، به وسیله شاه عباس به این محل وقف شده است.
کاسه چینی یک رنگ، قرن هفده میلادی
شمعدانی مسی، عصر صفوی
شمعدانی برنجی، عصر صفوی
شمعدانی برنجی، عصر صفوی
کاسه چینی آبی و سفید، قرن هفده میلادی
تزیینات داخلی این بنا در داخل مشتمل بر کاشی کاری، کاشی کاری و نقاشی های تذهیب است.
بشقاب چینی آبی و سفید، قرن هفده میلادی
برجسته ترین ویژگی این فضای معماری، طاق نماهای پرکار گچی است که از این نظر بسیار گسترده تر از تالار موسیقی عالی قاپوی اصفهان است و زودتر از آن طراحی و ساخته شده است.
بشقاب چینی آبی و سفید، قرن هفده میلادی
آیا شما قبلا از این موزه در مقبره شیخ صفی الدین اردبیلی تماشا نموده اید؟ نظر خود را با خبرنگاران و خوانندگان ما در میان بگذارید.
منبع: کجارو