7خوراکی مفید برای کاهش خطر انتقال ویروس تبخال

به گزارش زعفران، دو نوع ویروس هرپس سیمپلکس، شناخته شده است که نوع اول آن به نام HSV مسئول زخم های سرد و تبخال های ناشی از سرماخوردگی است. این نوع تبخال در اطراف دهان و یا روی صورت ایجاد می گردد. این ویروس مسری است و به وسیله تماس مستقیم دو فرد با یکدیگر، به راحتی منتقل می گردد. این ویروس معمولا تا آخر عمر با فرد باقی می ماند.

7خوراکی مفید برای کاهش خطر انتقال ویروس تبخال

خوشبخانه تبخال یک عارضه جدی نیست و معمولا بعد از چند روز از بین می رود. برترین کار این است که علائم آن را در اسرع وقت درمان کنید چون خشک شدن ناحیه تاول زده، خطر انتقال ویروس تبخال را به دیگران کاهش می دهد.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، با استفاده از خوراکی های زیر می توانید علائم تبخال ها را کاهش دهید:

- یخ: عملکرد یخ به این شکل است که محیطی نامناسب برای رشد ویروس تبخال ایجاد نموده و بعلاوه دردهای ناشی از تبخال را به خوبی کاهش می دهد. بهتر است از کیسه یخ بهره ببرید تا اینکه خود یخ را مستقیما به کار ببرید. درمان با یخ را روزی سه بار و به مدت 10 تا 15 دقیقه انجام دهید.

- نمک دریایی: خاصیت آنتی سپتیک و ضد ویروسی دارد و به درمان سریع عفونت لب منجر می گردد. مصرف نمک دریایی مانع گسترس ویروس تبخال می گردد. کمی از نمک دریایی را روی موضع تبخال قرار دهید. یادتان باشد که بلورهای نمک باید روی تبخال بچسبند. نمک را پس از 10 دقیقه بشویید.

- شیر سرد: شیر دارای ماده ای به نام لیزین است که پس از جذب به وسیله پوست، ویروسی که سبب ایجاد تبخال می گردد را مهار می نماید. از طرفی دمای سرد شیر نیز دردهای تبخال را کم خواهد نمود. پنبه را در شیر زده و کاملا چندین بار در روز روی زخم بزنید. می توانید از همان لحظه که احساس کردید زخم ها تشکیل شده اند، از این مرهم بهره ببرید.

- گوجه فرنگی: آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی برای تحریک بازسازی سلولی در مناطقی که تحت تاثیر زخم تبخال هستند، ایده آل است. مصرف گوجه فرنگی سرعت رشد میکروارگانیسم ها را کاهش می دهد. کمی از گوجه فرنگی رنده شده را برای 30 دقیقه روی تبخال قرار دهید و این کار را روزی دو بار تکرار کنید.

- ماست طبیعی: اسید لاکتیک ماست طبیعی، ماده ای است که مانع رشد زخم های سرد می گردد. بعلاوه علائمی نظیر خارش و سوزش ناشی از تبخال را کم نموده و سبب تضعیف عفونت ناشی از آن می گردد.

- شیرین بیان: نشان داده شده که عناصر و ترکیبات موجود در شیرین بیان زمان بهبودی تبخال را سرعت می بخشد. به طور منظم شیرین بیان بخورید و یا مکمل های شیرین بیان مصرف کنید. می توانید کمی از پودر مکمل شیرین بیان را به صورت خمیر در آورده و چندین بار در روز به طور مستقیم روی محل زخم ضربه ای بهره ببرید.

- عصاره دانه گریپ فروت: دانه گریپ فروت خواص ضد ویروسی دارد و می تواند منجر به کاهش فعالیت منفی ویروس تبخال گردد. این عصاره دارای ویتامین C است که به تعمیر پوست آسیب دیده یاری می نماید و مانع ایجاد میکروارگانیسم ها می گردد. کافی است دو قطره از عصاره این دانه را روی منطقه آسیب دیده قرار دهید و این کار را دو بار در روز تکرار کنید.

منبع: گردشبان
انتشار: 23 تیر 1402 بروزرسانی: 23 تیر 1402 گردآورنده: gsaffron.ir شناسه مطلب: 702

به "7خوراکی مفید برای کاهش خطر انتقال ویروس تبخال" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7خوراکی مفید برای کاهش خطر انتقال ویروس تبخال"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید