طرز تهیه نان پنجره ای خانگی
به گزارش زعفران، اگر عصر یک روز تعطیل در کنار فنجان چای داغ کنار دستتان، حس کردید که جای یک شیرینی خالی ست، بهتر است دست به کار شوید و با درست کردن نان پنجره ای عصرتان را کامل کنید. طرز تهیه نان پنجره ای سخت نیست، فقط کافی ست فوت وفن درست کردن آن را یاد بگیرید. آن وقت می توانید ترکیبی از عطر و مزه دلنشین را مهمان خانه تان کنید.
جالب است بدانید که شیرینی پنجره ای در اصل متعلق به کشورهای اسکاندیناوی نروژ، سوئد و … است و از راه دوری به خانه ما آمده است. این شیرینی در این کشورها، به عنوان شیرینی سنتی شب عید به شمار میرود. در ایران هم شیرینی پنجره ای را برای مراسم ها، اعیاد مختلف و نوروز درست می نمایند.
اگر وسایل مورداحتیاج برای تهیه نان پنجره ای با شیر را در خانه دارید، دست به کار شوید و بعد از خریدن قالب و تهیه مواد اولیه با ما این شیرینی را به سبک قنادی ها درست کنید. شیرینی پنجره ای به قدری مجذوب کننده است که خاطره عصر یک روز تعطیل را برای همواره در ذهنتان حک می نماید. پس در این مقاله از بلاگ خبرنگاران همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه نان پنجره ای
این را در ذهنتان داشته باشید که رمز داشتن شیرینی های خوشمزه، استفاده از مواد اولیه مرغوب و باکیفیت است.
- نصف پیمان نشاسته
- 1 پیمانه آرد شیرینی پزی
- 3 عدد تخم مرغ
- 2 قاشق غذاخوری گلاب
- 1 پیمانه شیر
- پودر قند به اندازه لازم
- وانیل نصف قاشق چای خوری
حتما بخوانید: طرز تهیه شیرینی کشمشی
طرز تهیه نان پنجره ای
حالا وقت این است که یک موزیک شاد بگذارید، پیش بندتان را ببندید و با دنبال کردن این دستور، طرز تهیه نان پنجره ای حرفه ای را یاد بگیرید.
درست کردن مواد اصلی نان پنجره ای
ابتدا کاسه بزرگی بردارید و نشاسته را با گلاب مخلوط کنید. به این ترکیب شیر، آرد و وانیل را هم اضافه کنید و ترکیب را هم بزنید تا یک دست گردد. کمی بو بکشید؛ بوی وانیل تمام خانه را پر نموده است. حالا وقت اضافه کردن تخم مرغ هاست، آن ها را در ظرف جداگانه ای بشکنید و سپس یکی یکی به مواد مخلوط شده اضافه کنید. مخلوط را مرتب هم بزنید تا مایعی یک دست ایجاد گردد. احتیاجی به همزن ندارید، با قاشق هم می توانید این کار را انجام دهید.
سرخ کردن نان پنجره ای
بخش مجذوب کننده داستان زمانی ست که جلز و ولز روغن شنیده می گردد. بعد از درست کردن مایع شیرینی پنجره ای برای سرخ کردن آن به قابلمه و ظرف نچسب احتیاج دارید. نان پنجره ای ها برای سرخ شدن کاملا باید در روغن غوطه ور شوند. قالب مخصوص شیرینی پنجره ای را داخل روغن داغ فرو کنید و اجازه دهید کمی گرم گردد. بعد از آن قالب را به مایع آغشته کنید و چند ثانیه صبر کنید. قالب را داخل روغن ببرید تا مایع شکل بگیرد و از قالب جدا گردد. نان پنجره ای ها را بعد از سرخ شدن روی دستمال مخصوص جذب روغن قرار دهید تا روغن اضافه را بکشد و سپس با اندازهی پودر قند شیرینی خود را تزئین کنید.
نان پنجره ای با شیر آماده است. آن قدر خوشبوست که خانه را به بهشت تبدیل نموده است!
طرز تهیه نان پنجره ای در مجموع 45 دقیقه از شما زمان می گیرد. 15 دقیقه برای آماده سازی مواد اولیه و 30 دقیقه هم برای سرخ کردن آن باید وقت بگذارید. این اندازه از مواد برای 8 نفر مناسب است.
حتما بخوانید: برترین نان برای مصرف کدام نان است؟
طرز تهیه نان پنجره ای منحصربه فرد
در این بخش می خواهیم طرز تهیه نان پنجره ای متفاوت را به شما معرفی کنیم.
طرز تهیه نان پنجره ای سه رنگ بدون شیر
نان پنجره ای رنگی بسیار مجذوب کننده است و می تواند خانه شما و میهمانی هایتان را رنگارنگ کند. برای تهیه نان پنجره ای رنگی فقط کافی ست که شیر را از دستور قبلی حذف و رنگ مجاز خوراکی را به آن اضافه کنید. برای داشتن شیرینی پنجره ای سه رنگ بعد از آماده کردن مواد، آن را داخل 3 کاسه مختلف بریزید و رنگ خوراکی دلخواه را به آن اضافه کنید. حالا مواد هر 3 کاسه را از سه جهت به آرامی داخل یک کاسه بریزید. حالا هر سه رنگ را دارید، فقط ضروری است قالب را بردارید و آغاز به سرخ کردن شیرینی پنجره ای به روشی که گفته شد، کنید.
نکات طلائی برای تهیه نان پنجره ای
- قالب را باید زمان گرم شدن روغن در آن فرو ببرید، این کار باعث می گردد که نان پنجره ای به راحتی از قالب جدا شوند.
- اگر روغن بوی سوختگی گرفت فورا آن را عوض کنید؛ روغن سوخته طعم شیرینی پنجره ای شما را عوض می نماید.
- بهتر است پودر قند را بعد از سردشدن نان پنجره ای به آن اضافه کنید. مگر این که بخواهید پودر قند کاملا به خورد آن برود.
- زمان فروبردن قالب در مایع شیرینی پنجره ای، باید دقت کنید که مایع، سطح رویی آن را نگیرد. آغشته شدن سطح قالب به مایع، باعث جدانشدن شیرینی از آن می گردد.
- پیش از آن که قالب را وارد مایع کنید، روغن اضافی آن را بگیرید.
- سعی کنید اندازه دقیق نشاسته را که در دستور آمده است، رعایت کنید. این کار طعم بهتری به شیرینی پنجره ای شما خواهد بخشید.
- استفاده کردن از شیر برای تهیه نان پنجره ای باعث ترد تر شدن آن می گردد. این نکته مهم را نباید فراموش کنید.