غذاهای محلی آمستردام؛ از استروپوافل تا اولیبالن (قسمت دوم)

به گزارش زعفران، غذاها و خوراکی های خوشمزه ای در آمستردام منتظر اشتهای کنجکاو گردشگران بسیاری از سراسر جهان هستند. برا آشنایی با خوشمزه های رنگارنگ با خبرنگاران همراه باشید.

غذاهای محلی آمستردام؛ از استروپوافل تا اولیبالن (قسمت دوم)

غذاهای هلندی شاید به اندازه غذاهای چینی یا فرانسوی معروف نباشند اما به همان اندازه مجذوب نماینده و خوشمزه اند. در سری اول از غذاهای محلی آمستردام با داچ نیو هرینگ (تهیه شده از ماهی)، کراکت (معمولا با گوشت گوساله یا گاو)، پاتات (سیب زمینی سرخ شده با پیاز)، پوفرجیس (شبیه پنکیک)، و بیتربالن (توپ گوشتی) آشنا شدیم. در ادامه به معرفی دیگر خوراکی های مخصوص آمستردام می پردازیم.

استروپوافل (Stroopwafel)

بدون شک استروپوافل معروف ترین و محبوب ترین شیرینی هلندی و نوعی کلوچه است. این وافل ها از خمیر پخته شده تهیه شده و به صورت افقی بریده می شوند. دو تا از این وافل ها را در کنار هم قرار می دهند و بین آن ها را با نوعی شربت شیرین و چسبناک به نام استروپ پر می نمایند. خمیر وافل از کره، آرد، مخمر، شیر، شکر قهوه ای و تخم مرغ تهیه می گردد.

مکان تولد این شیرینی یکی از شهرهای جنوب آمستردام به نام گودا (Gouda) است. استرپوافل اولین بار در اواخر قرن 18 و اوایل قرن 19 به وسیله نانوایی اختراع شد که به جای مانده نان ها را با شربت یا شهد شیرین می کرد.

شما استروپوافل را از هر سوپرمارکتی می توانید تهیه کنید اما اگر در پی برترین شیرینی از این نوع هستید به نانوایی لندسکرون (Landskroon Bakery) یا مغازه البرت (Albert Cuyp Market) بروید.

دراپ (drop)

از علاقهمندی های هلندی ها شیرین بیان یا دراپ است. هر ساله هر هلندی حدود 2 کیلوگرم شیرین بیان مصرف می نماید که این اندازه بیشترین اندازه مصرف شیرین بیان در تمام جهان است. در تمام آمستردام و کل هلند در سوپرمارکت ها، داروخانه ها و حتی پمپ بنزین ها نیز دراپ را می توانید تهیه کنید. دراپ طعم ها و اندازه های متفاوتی دارد اما در اصل دو نوع دراپ وجود دارد یکی نمکی و دیگری شیرین.

کاس (Kaas)

یکی از خوراکی هایی که حتما باید در فهرست غذاهای آمستردام نام برد پنیر است. هلندی ها از سال 800 پیش از میلاد پنیر درست می کردند و امروزه این کشور بزرگ ترین صادرنماینده پنیر به سراسر جهان است. هر فرد سالانه به طور میانگین 21 کیلوگرم پنیر مصرف می نماید که این یعنی علاقه وافر هلندی ها به پنیر مخصوص خود. آن ها پنیر را برای صبحانه، در ساندویچ ها برای ناهار یا میان وعده ها با سس مخصوص میل می نمایند. بیشتر پنیرهای هلندی سفت یا نیمه سفت هستند. انواع بسیاری پنیر وجود دارد که معروف ترین آن ها گودا و ادام (Edam) هستند. وقتی از آمستراد ملاقات می کنید حتما پنیر Old Amsterdam را امتحان کنید یا به ریپنایر تیستینگ روم (Reypenaers Tasting Room) بروید.

پنج مغازه پنیرفروشی قدیمی در آمستردام هستند که پیشنهاد می کنیم از دستشان ندهید: آلکمار (Alkmaar)، ادام (Edam)، هوورن (Hoorn)، گودا (gouda) و ووردن (Woerden). در این شهرها متوجه می شوید که چطور تاجران به خریدوفروش پنیر می پردازند، کاری که بیش از 600 سال است مشغول آن هستند. برترین پنیرفروشی ها در گودا، ادام و آلکمار وجود دارند.

هیجلزلگ (Hagelslag)

هیجلزلگ ساندویچی پر از ترافل است. با اینکه این ترافل ها را روی هر غذا یا خوراکی دیگری به خصوص دسر می توان استفاده کرد اما هلندی ها پیر و جوان عاشق این هستند که ترافل ها را روی ساندویچ خود در وعده های صبحانه و ناهار بریزند. هیجلزلگ شکلات (با ترافل شکلات) از جمله محبوب ترین ها است. دیگر هیجلزلگ های دوست داشتنی دانه های بادیان رومی (شیرین بیان) یا طعم های میوه هستند.

اولیبالن (Oliebollen)

از دیگر خوراکی های سنتی هلند اولیبالن است که در شب سال نو سرو می شوند و طعمی شبیه به دونات یا پیراشکی دارند. با اینکه بیشتر مردم آن را در خانه در روزهای تعطیل زمستانی درست می نمایند اما شما می توانید آن ها را از چرخی ها یا اغذیه فروشی های خیابانی تهیه کنید. اولیبالن معمولا با پودر شکر سرو می گردد.

این توپ های خوشمزه خمیرهای گرد سرخ شده ای هستند که از تخم مرغ، مخمر، نمک، آرد، شیر و بکینگ پودر تهیه می گردد. این خوراکی به طور معمول (و اصالتا) با کشمش پر می گردد.

منبع: کجارو / amsterdamtourist.info
انتشار: 21 آبان 1403 بروزرسانی: 21 آبان 1403 گردآورنده: gsaffron.ir شناسه مطلب: 790

به "غذاهای محلی آمستردام؛ از استروپوافل تا اولیبالن (قسمت دوم)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای محلی آمستردام؛ از استروپوافل تا اولیبالن (قسمت دوم)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید